Nianing Basketbal Club Academy

Samen met NBC en andere partners hebben we een nieuw basketbalcentrum gebouwd

De eerste fase is al een tijdje afgerond, waardoor we nu beschikken over 1 officieel basketbalterrein, een trainingsveld, kleedkamers, douches, een bureau, een waterput, een studio voor de conciërge en een multifunctionele ruimte met kantine, winkel, keuken en wc’s.

Ook fase twee is nu klaar. We hebben dit schooljaar ons internaat geopend en geven plaats aan 24 spelers tussen 14 en 18 jaar. We begeleiden de jongeren op school en voorzien bijlessen als het nodig is. Op het basketbalterrein wordt er onder het toeziend oog van professionele coaches hard getraind. Voor een tiental mensen hebben we werkgelegenheid gecreëerd: coaches, koks, onderhoudspersoneel en opvoeders. Op het einde van het schooljaar zijn de coaches en staff tevreden over de schoolresultaten en de vorderingen op het basketbalterrein. Nog steeds komen er op woensdag en zaterdag zo'n 150 jongeren uit de buurt naar NBC Academy en spelen we met verschillende leeftijdscategorieën competitie op regionaal en nationaal niveau.

NBC Academy maakt zich op voor de derde fase: uitgroeien tot een zelfbedruipende organisatie en ernaar streven om de werking nog beter te maken. Het voorbije schooljaar heeft ons ondertussen geleerd dat het inschrijvingsgeld omhoog moet, want ook in Senegal swingen de energie- en waterprijzen de pan uit. Dankzij de samenwerking met FIBA beschikken we ondertussen over meer en beter sportmateriaal. Maar extra budget is nodig en hier ligt de ambitie van Dimbali. We blijven geld inzamelen en versturen nog steeds sportschoenen en -kledij naar de  sportwinkel van de academy. Het transport naar Senegal verloopt in samenwerking met August Shipping.

NBC Academy vanuit de lucht

Foto's